Bestuur

 • Clubgebouw
 • Bestuur
 • Club van 50


 • Home Actueel IJsclub / Bestuur Kuiertocht Aanmelden Contact

  Clubgebouw

  Britt Haanstra geeft kantine IJsclub Workum  een naam!

  “WinterWille”

  Woensdag 24 november 2011. was een heel speciale dag voor de St. Ludgerus school, want een leerling van deze school was de winnares geworden van de ballonwedstrijd welke door de IJsclub Workum was uitgeschreven bij opening van hun nieuwe clubgebouw in mei van dit jaar. Van alle kleurige ballonnen welke met een stevig zuidwesten wind werden opgelaten was er één welke het verst weggevlogen was en pas in Denemarken de grond weer bereikte.

  Van wie die ballon was dat zou die woensdagmorgen bekend worden gemaakt door vertegenwoordigers van de ijsclub Workum en Kimo de kinder ijsmascotte van schaatsend Nederland. Alle groepen van de school werden naar de recreatiezaal van de school gedirigeerd. Even zag het er naar uit dat niet iedereen in het lokaal zou passen maar met enig duw en plakwerk werd de roep naar een ruimere school nog even naar de achtergrond geplaatst.

  De jeugd deerde dit even niet en de sfeer en spanning bij de kinderen steeg tot een hoogtepunt. Kimo en de ijsclubvertegenwoordigers hadden de handen vol om de regie in handen te houden dit tot genoegen van de leerkrachten die van afstand glimlachend toekeken. Toen Kimo echter de handen in de hoogte stak was de rumoerige superklas in één tel stil. Het moment was aangebroken dat de naam van de winnaar en de naam van het nieuwe ijsclubgebouw bekend zou worden gemaakt.

  Toen de 9 jarige Britt Haanstra naar voren werd geroepen door Kimo ging er een gejuich op bij al haar vriendjes en vriendinnen van de Ludgerusschool. Britt kwam verrast en verlegen naar voren om de felicitaties in ontvangst te nemen en met Kimo de naam te onthullen welke zij bedacht had voor de ijsclubkantine. Beide trokken aan een eind van een grote rol en langzaam werd de naam zichtbaar welke Britt bedacht had:  WINTERWILLE !!   Een prachtige naam vonden de vertegenwoordigers van de ijsclub en de gedachte was dat ook de leden van de ijsclub maar wat trots zouden zijn als de naam enkele dagen later op de bekende jaarvergadering bekend zou worden gemaakt en getoond.

  Britt werd nog beloond met enkele mooie cadeautjes en andere kinderen werden dankzij Britt getrakteerd op pepernoten en een prachtige Kimo sleutelhanger. Nadat ook nog bekend werd dat in de komende ijsperiode er schaatsclinics voor alle scholen georganiseerd zouden worden waren de kinderen helemaal niet meer te houden en restte de leerkrachten alleen nog om de pauze alvast maar te gaan houden met Kimo als middelpunt natuurlijk!


  2011 IJsclub Workum - Makke troch Roelof Fopma.nl