Actueel

 • nieuws
 • iis agenda
 • foto's

 • Home Actueel IJsclub / Bestuur Kuiertocht Aanmelden Contact

  Winterseizoen 2012-2013 IJsclub Workum

  De R is weer in de maand, het eerste nachtvorstje is weer geweest, de dagen korten zienderogen, kortom het is bijna weer winter en dan breken er hopelijk weer enkele mooie weken aan met ijs, een beetje sneeuw en heel veel  schaatsplezier.                                                                                                

  Voor het bestuur van ijsclub Workum betekend dat weer om zich goed voor te bereiden om wat kan gaan komen. Na een zomer van betrekkelijke rust pakte uw bestuur met enkel vrijwilligers  het onderhoudswerk op en rond de ijsbaan op.  De verlichting werd gecontroleerd, de nieuwe kantine kreeg  deels wat onderhoud en  nagebleven werkzaamheden afgerond.                                               

  Alles ligt en staat er nu weer picobello bij en werd tijd ingeruimd voor de eerste vergaderingen en activiteiten  van het seizoen. Zo was er tijdens de strontrace week een  typisch Mongoolse tent te bewonderen op het ijsbaan terrein waar meerdere activiteiten hebben plaatsgevonden.  Na deze week is de focus echter weer op het ijsgebeuren .

   

  Moet oude berging verdwijnen?

  Een grote tegenslag kreeg de ijsclub eerst te verwerken want de aanvraag voor het blijven bestaan van de oude berging op het ijsbaan terrein werd in eerste instantie door onze gemeente geweigerd. Voor het behoud van deze berging  had het bestuur diverse goede argumenten. Zo was bij de minimale nieuwbouw capaciteit  een te kleine opslagruimte mogelijk. Veel te weinig in ieder geval voor de machines van ijsclub en ijswegencentrale v.h. Nijefurd.  De oude berging zou een ideale toevoeging hier op kunnen zijn.  Niet alleen ijsclub en ijswegencentrale  zijn  nog steeds blij met deze extra  en broodnodige berging, maar ook de brandweer Workum maakt veelvuldig gebruik van dit gebouw om levensechte oefeningen te kunnen naspelen waardoor het voor hun in de praktijk het handelen bij gevaar soepeler zal gaan verlopen waardoor schade en letsel geminimaliseerd kan worden. Het bestuur hoopt er met onze gemeente er alsnog uit te komen dat deze berging voor die functies kan worden behouden in de toekomst!

   

  << Terug


  2011 IJsclub Workum - Makke troch Roelof Fopma.nl